#LaptopChallenge: Doneer je oude laptop!

, | , , 07 april 2020

U kunt uw oude laptop, smartphone of tablet voor de #LaptopChallenge inleveren bij Albert Heijn XL aan de Polsbroek (achterin bij de emballage) en bij bakkerij Driekant aan de Lange Hofstraat (in de kelder). Wilt u liever uw hardware kosteloos laten ophalen door een fietskoerier Zutphen? Vul dan onderstaand formulier in en u krijgt vanzelf bericht wanneer ze bij u langs kunnen komen (ivm Corona; de koerier belt aan, stapt weer achteruit, u legt het materiaal voor de deur, gaat weer naar binnen en de koerier neemt het mee).

 

 

Waarom de #LaptopChallenge?
We kregen van steeds meer kanten de vraag om laptops en tablets, soms van een gezin dat net buiten de inkomensgrens van bestaande regelingen valt maar toch geen goede laptop voor thuisonderwijs kan betalen, soms van vrijwilligersinitiatieven die nu ineens op afstand hun werk moeten doen en die investering niet kunnen dragen. We hebben daarom de handen ineen geslagen en zijn met een aantal partners deze laptopchallenge gestart. Enerzijds stijgt de vraag om digitale middelen enorm in deze Coronatijd en anderzijds zijn veel mensen aan het opruimen en komen dan oude laptops tegen, laten we deze twee zaken bij elkaar brengen.

In samenwerking met Copiatek knappen we uw oude apparatuur kosteloos op en vervolgens geven we de up-to-date laptops weer aan mensen die het in deze tijd hard nodig hebben. Bijvoorbeeld kinderen die vanwege het Coronavirus thuisonderwijs krijgen en geen goede laptop hebben, ouderen die nu het contact met hun naasten digitaal moeten vormgeven of vrijwilligers die hun werk alleen nog op afstand kunnen doen maar de juiste uitrusting daarvoor missen.

Hoe werkt het?
Tijdens de #LaptopChallenge zamelt de Zutphense Uitdaging zoveel mogelijk oude laptops, smartphones en tablets van personen en bedrijven in. De laptops worden door sociale onderneming Copiatek opgeschoond en indien nodig opgeknapt. Het gaat hoofdzakelijk om nog goed werkende apparatuur, maar ook minder goed werkende laptops zijn welkom, deze kunnen vaak nog voor onderdelen worden gebruikt. De goedwerkende materialen komen vervolgens terug en i.s.m. diverse Zutphense partners zorgt de Zutphense Uitdaging dat deze bij de juiste mensen terecht komen.

Uw (bedrijfs)gegevens veilig
Sommige bedrijven gooien hun afgeschreven hardware soms noodgedwongen weg, terwijl ze een mooie en veilige tweede bestemming kunnen krijgen zonder dat de bedrijfsgegevens op straat komen te liggen. Vanzelfsprekend willen we niet dat gegevens op straat belanden en daarom wordt de hardware volledig opgeschoond en ontvangen bedrijven wanneer gewenst een data vernietigingsverklaring. 

Laptop nodig?
Heeft u een laptop/smartphone/tablet nodig voor uzelf, uw kinderen of uw vrijwilligerswerk en zijn er niet voldoende financiële middelen om deze aan te schaffen? Meld u dan via een e-mail bij info@zutphenseuitdaging.nl

Challenge together
De #LaptopChallenge is een samenwerking van de in de Zutphense Uitdaging verenigde vrijwilligers uit het bedrijfsleven met Stichting Leergeld, Armoedepact Verbindkracht, de Huisraadbank en wordt belangeloos ondersteund door AH XL, Biologische Bakkerij Driekant, Fietskoeriers Zutphen, Copiatek en reclamebureau Lutim. We hopen meer dan 500 laptops in te zamelen. Doe jij ook mee met deze uitdaging?