NLdoet

 

NLdoet is een groot landelijk evenement dat jaarlijks plaatsvindt. Tijdens NLdoet  kunnen verschillende groepen mensen vrijwilligerswerk doen: vrienden, collega’s, bedrijven, scholen; iedereen die in zijn omgeving iets wil aanpakken. Veel gemeenten, politici en ook het koninklijk huis doen mee. Daarmee levert NLdoet een grote bijdrage aan het imago van vrijwilligerswerk en worden er belangrijke klussen geklaard.

De coördinatie en inzet van medewerkers van diverse bedrijven loopt in Zutphen voor het overgrote deel via de Zutphense Uitdaging. In voorgaande jaren hebben we positieve ervaringen opgedaan met de Rabobank, Woonbedrijf Ieder1 en Univé (samen met leerlingen van ROC Aventus).

De Zutphense Uitdaging daagt Zutphense bedrijven uit om op 15 en/of 16 maart 2019 wensen van ‘gewone’ mensen in vervulling te laten gaan. Bijvoorbeeld wensen van bewoners/cliënten van zorginstellingen in Zutphen. Het gaat hierbij om zeer uiteenlopende wensen. Vaak gaat het om kleine dingen die het leven van deze mensen glans geven. Gewoon eens aandacht van andere mensen dan het verplegend personeel, verzet de zinnen en maakt een dag bijzonder. Helemaal als je dan ook nog iets leuks gaat doen. Of pak een klus aan bij een vereniging/stichting die door tijdgebrek en/of tekort aan financiële middelen blijft liggen.

 

Meer weten over NLDoet?

Bezoek  http://www.nldoet.nl


In deze presentatie een korte uitleg.


Deze film is een terugblik op een aantal gerealiseerde klussen in 2016.