Beursvloer

Op dit terugkerend matchingsevent ontmoeten bedrijven, lokale maatschappelijke organisaties, sociale initiatieven en stichtingen elkaar. Niet om aandelen te verhandelen, maar om profijt van elkaar te hebben en matches te maken. Vraagstukken op het gebied van Menskracht, Materialen en Middelen worden door het bedrijfsleven met gesloten beurs opgelost. Men zoekt bij thematafels naar de juiste match en bij een geslaagde match volgt ter plekke een officiële bezegeling. Een tegenprestatie voor de hulp is mooi, maar lukt niet altijd. Dan geldt de uitdrukking ‘Pay it forward’: help zelf ook belangeloos een ander een stap verder (nu of later). Deze beurs betekent winst voor iedereen! Bekijk hier de sfeerimpressie van de Beursvloer

Doe ook mee

  • Draag bij aan de maatschappelijke betrokkenheid in de regio.
  • Leg in informele setting contact met het bedrijfsleven en met maatschappelijke organisaties uit Zutphen en omgeving.
  • Formuleer een duidelijke vraag of een helder aanbod.
  • Zoek de juiste match tussen vraag en aanbod, bijvoorbeeld op het gebied van netwerk, bestuurlijke ervaring, ‘handjes’, goederen of faciliteiten.

Deelname is gratis, wel is aanmelden noodzakelijk via www.wiehelpjijvooruit.nl

De Beursvloer voor bedrijven

Je voelt je als bedrijf maatschappelijk betrokken en wilt best maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar weet dit in de praktijk niet goed in te vullen. De informele sfeer op de Beursvloer maakt het mogelijk om snel en gericht te kijken aan welke initiatieven je als bedrijf een bijdrage wilt leveren en op welke manier. Het aanbod kan bestaan uit kennis, ‘handjes’, diensten, goederen of faciliteiten. Een mooie manier om iets te betekenen voor initiatieven in de Zutphense regio. Jouw betrokkenheid kan voor een ander een groot verschil maken.

De Beursvloer voor verenigingen en stichtingen

Als vereniging of stichting loop je soms tegen grenzen aan. Je mist de juiste contacten, bestuurlijke ervaring, ‘handjes’ of faciliteiten om projecten uit te voeren. De Beursvloer is het matchingsevent om deze hulpvragen te stellen. Je komt makkelijk in contact met vertegenwoordigers van bedrijven die je vereniging, stichting of je project verder kunnen helpen. Een tegenprestatie voor die hulp is mooi, maar lukt niet altijd. Dan geldt de uitdrukking ‘Pay it forward’: help zelf ook belangeloos een ander een stap verder (nu of later).

Hoe werkt de Beursvloer

Na het startsein is er precies één uur de tijd om met elkaar te onderhandelen. Er zijn duidelijke thematafels en er lopen matchmakers die helpen bij het vinden van een geschikte match. Is er een match gemaakt, dan volgt een officiële bezegeling. Nog meer te bieden? Dan kun je uiteraard op zoek naar nieuwe matches.

Aanmelden voor de Beursvloer  kan via www.wiehelpjijvooruit.nl

Resultaat vorige editie

Er zijn 93 matches gemaakt, met een totale waarde van € 104.000,-!

Voorbeelden van eerdere matches

  • Match! Gelre Zutphen schonk keukenapparatuur aan twee sociale eetcafés.
  • Match! Auxzenze bood ICT advies en ondersteuning aan Kindercentrum De Speeldoos.
  • Match! Duits Engineering maakte op maat dienkarren voor de Voedselbank.
  • Match! Gezondheidscentrum Arcus stelde vergader- en opslagruimte beschikbaar voor Noaberhulp Zutphen