Matz Carwash bekroond tot Maatschappelijk Betrokken Onderneming van het jaar

, , 30 november 2019

Martin Kniest van Matz Carwash Zutphen heeft uit handen van wethouder Laura Werger De Korf 2020 ontvangen. Deze award -uitgedrukt in een bronzen beeldje van een bijenkorf- wordt jaarlijks door de Zutphense Uitdaging uitgereikt als erkenning voor bijzonder Maatschappelijk Betrokken Ondernemerschap. De vakjury bestond dit jaar uit Jos Addink (Addink Transport), Louis Oosterbaan (Woonbedrijf Ieder1) en Armijn van Roon (Zutphense Uitdaging).

 

Matz Carwash Maatschappelijk Betrokken Onderneming van het jaar

Volgens het juryrapport geeft Matz Carwash letterlijk en figuurlijk glans aan Zutphense samenleving: “De ondernemer staat open voor vragen uit het maatschappelijk veld, denkt graag mee en biedt verschillende mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt echte kansen op werkervaring en doorstroom naar betaald werk, waarbij hun begeleiding zeer effectief en bovenal erg persoonlijk is. Op diverse fronten laat Matz Carwash zien dat commerciële bedrijfsdoelstellingen en sociale betrokkenheid heel goed hand in hand gaan.”

Martin Kniest: “Ik ben ontzettend verrast door deze award en de erkenning voor wat wij doen. Ongeveer 80% van onze medewerkers heeft een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt, een migranten-achtergrond of is statushouder. We proberen hen -naast goed werkgeverschap- bij allerlei vragen te helpen en hen stabiliteit te bieden. Dat gaat soms ver, maar levert ook heel veel op. Ik vind het heel jammer dat veel ondernemers gereserveerd zijn om echt maatschappelijk betrokken te ondernemen. Ik voel me -zeker met deze award- een ambassadeur van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen en ik kan tegen twijfelende ondernemers alleen maar zeggen: doen!”

Armijn van Roon: “Het is natuurlijk nooit makkelijk om uit al die mooie inzendingen te moeten kiezen, maar Matz Carwash is een verdiende winnaar. Met name de persoonlijke aanpak en betrokkenheid bij het wel en wee van de mensen sprong in het oog. Ook de combinatie van commercieel succes en maatschappelijke betrokkenheid sprak de jury erg aan.”

Volgend jaar zal er weer een Korf worden uitgereikt. Alle bedrijven, zowel groot als klein, die op een bijzondere wijze hun maatschappelijke betrokkenheid vormgeven, kunnen worden voorgedragen door een kort mailtje te sturen naar info@zutphenseuitdaging.nl.

 

Foto: Pim Helmich