Matchgroep vergadering

28 juni 2016

Matchgroep vergadering  

Afgelopen donderdag is de matchgroep van De Zutphense Uitdaging weer bijeen gekomen om verschillende vragen van verenigingen en stichtingen in Zutphen te behandelen. De Matchgroep bestaat uit een aantal mensen uit het bedrijfsleven met een groot netwerk. Jamie Duijvenstijn van Rabobank en Ariadne Noomen van De Gemeente Zutphen schoven die dag voor het eerst aan. Naast de vragen was er ook een presentatie over de Weekendschool door Marc Nagtegaal, een iniatief van De Zutphense Uitdaging wat inmiddels een zelfstandige stichting is geworden.

De vragen van de vorige match groep vergadering werden geëvalueerd, hieruit bleek dat er een aantal gerealiseerd zijn.

Zo was er een vraag om computers en fietsen voor het Taalproject van Het Gilde Zutphen, deze zijn bedoeld voor statushouders in Zutphen. Statushouders krijgen hierdoor een hogere slaagkans met betrekking tot studie en het vinden van werk, dit betekent dus een verhoogde kans tot integreren. Deze computers komen uit een school in Veenendaal en zijn via het netwerk van een van de matchgroepleden terecht gekomen bij dit mooie project van Het Gilde Zutphen

Vervolgens kwamen er ook weer verschillende nieuwe vragen op tafel, waar actief op in werd ingegaan. De volgende matchvergadering weten we of die inmiddels ook zijn gerealiseerd.

.IMG_4055IMG_4049IMG_4050