KNHM ORGANISEERT KERN MET PIT!

10 september 2014

Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) organiseert ook dit jaar de wedstrijd Kern met Pit. Wil jij graag zelf iets aan jouw leefomgeving verbeteren? Dan kun je je met jouw project inschrijven van 1 september tot 31oktober 2014. Via de wedstrijd Kern met Pit gaan bewonersgroepen aan de slag om hun idee voor de leefomgeving binnen een jaar te realiseren. De beste ideeën mogen deelnemen aan de wedstrijd. Ben je eenmaal binnen, dan opent dat deuren. Gedurende het uitvoeringsjaar staan we voor je klaar met tips en contacten in ons netwerk. Krijg je je idee gerealiseerd? Dan ontvang je het predicaat Kern met Pit en duizend euro. Heb jij een idee voor je leefomgeving? Ga dan naar www.kernmetpit.nl en schrijf je in!

Wat is Kern met Pit
Met de wedstrijd Kern met Pit kun jij zelf iets verbeteren in jouw buurt. Kern met Pit biedt actieve bewoners net dat steuntje in de rug om het project voor elkaar te krijgen. Als je zelf het voortouw neemt om jouw leefomgeving te verbeteren, kun je heel veel bereiken. Dat is wat Kern met Pit-deelnemers steeds opnieuw laten zien. Bewonersinitiatieven leveren zoveel op! Want om een dorpshuis te bouwen, de toneelvereniging nieuw leven in te blazen of om die skatebaan te realiseren, moeten de buurt, lokale organisaties en de gemeente enthousiast zijn. Bewonersinitiatieven brengen meer betrokkenheid bij de leefomgeving.

Prijzen
Wie binnen een jaar zijn idee voor de leefomgeving gerealiseerd heeft, ontvangt het predicaat Kern met Pit en duizend euro. Daarnaast wint in elke provincie het beste project de trofee en een extra prijs van vijftienhonderd euro. Daarbovenop kunnen de trofeewinnaars meedingen naar de nationale titel ‘Beste Kern met Pit van Nederland!’ en extra prijzen winnen.

KNHM
KNHM weet heel goed wat er bij komt kijken als je als bewoner een idee wilt realiseren. Wij hebben niet alleen jarenlange ervaring met bewonersinitiatieven, we hebben zelf maar liefst 170 adviseurs in huis die op vrijwillige basis bewoners begeleiden. Dit doen we met inzet van kennis, procesbegeleiding en een uitgebreid netwerk. KNHM organiseert al sinds 1978 de wedstrijd Kern met Pit. Meer informatie is te vinden op www.knhm.nl.