‘DE OMDENKERS’ GEEFT ARMOEDE EEN GEZICHT

17 februari 2015

Verbindkracht Zutphen haalt op dinsdag 10 maart 2015 de voorstelling ‘De Omdenkers’ naar de Hanzehof in Zutphen. Een theaterstuk over spookburgers met een stoutmoedig plan.
‘De Omdenkers’ is een productie van de Joseph Wresinski Cultuur Stichting uit Zwolle. De voorstelling is gemaakt en wordt gespeeld door mensen die leven in armoede en voormalig dak- en thuislozen. Samen met professionals maakten zij een theatrale bewerking van een bijzondere werkelijkheid: spookburgers. Mensen die bij geen enkele gemeente zijn ingeschreven en daardoor geen rechten hebben. Ze leven, ademen, vechten voor hun bestaan, maar op papier bestaan ze niet. Ze zijn Nederlanders en toch illegaal. Het komt vaker voor dan gedacht.

De Joseph Wresinski Cultuur Stichting gaat voor haar voorstelling de samenwerking aan met de allerarmsten. Zo vormen zij niet de doelgroep waarover wordt gepraat in hun afwezigheid, maar zijn zij als bezielde voorvechters van bewustwording en solidariteit lijfelijk aanwezig. Deze manier van theatermaken leidt tot een constante, constructieve dialoog met de samenleving.

Verbindkracht Zutphen is een platform van lokale partners die hun krachten bundelen tegen armoede en sociale uitsluiting. Deelnemers van Verbindkracht zijn onder meer het Diaconaal Beraad, de gemeente Zutphen, Het Gilde, Ieder1, Leergeld, Perspectief, Het Plein, Schuld Hulp Maatjes, de Voedselbank en de Zutphense Uitdaging. Aanvang: 20.00 uur. Reserveren voor een gratis kaartje via:verbindkrachtzutphen@gmail.com