Cadeautjesbank

Bedrijven hebben vaak relatiegeschenken of kerstpakketten over en stellen deze beschikbaar. Voor diverse activiteiten van vrijwilligersorganisaties kunnen deze cadeautjes gebruikt worden. Bijvoorbeeld voor het samenstellen van ‘goody bags’ voor de vrijwilligers die meedoen aan de Dag van de Mantelzorg. Maar ook als (eindejaars-)geschenk voor vrijwilligers die zich gedurende langere tijd inzetten voor een vrijwilligersorganisatie.

Veel bedrijven hebben relatiegeschenken, kerstpakketten of bijvoorbeeld restanten van de uitverkoop over of bestellen een extraatje voor het goede doel. Wat in het bedrijfleven overblijft, kan vaak goed als presentje worden gebruikt. Dit hergebruik past natuurlijk perfect in de doelstelling van de Zutphense Uitdaging.

Cadeautjes worden door Zutphense stichtingen en verenigingen gebruikt om hun vrijwilligers of de doelgroep waarvoor zij werken te verrassen. Vaak tijdens een feestelijke gebeurtenis. Een voorbeeld: als vrijwilligers van Humanitas of de Zonnebloem bij langdurig zieke mensen op bezoek gingen, hadden ze iets om mee te kunnen nemen. Ook klanten van de voedselbank werden in de decembermaand verrast met extra vulling van hun kerstpakket.

Wij vragen alle plaatselijke bedrijven om ook met dit initiatief mee te doen. Zo is meubelboulevard Eijerkamp één van de vaste leveranciers van de Cadeautjesbank geworden. In 2012 zijn er 455 cadeautjes uitgegeven aan verschillende maatschappelijke organisaties.

Op dit moment gevraagd en aangeboden

Geen resultaten gevonden...